måndag, mars 20, 2006

Kuf-texter

Finns det någon typ av lag som säger att man inte får ha med texter som överhuvudtaget kan intressera mer än 0,05 procent av nationalbefolkningen på högskoleprovet?
Vilka är de som skriver dessa texter? Jag ser framför mig gamla mossiga människor med glasögon tjocka som flaskbottnar. Kufar som är helt insöade på ett ämne som intresserar bara dem och deras väldigt få gelikar. Människor som man ser paranoidt(<-- nytt ord) smygandes runt på Konsum för att inhandla det allra mest livsnödvändiga, mumlandes för sig själva. Folk som använder ord som inkommensurabel regelbundet och som tycker att heteronomi-estetik talar för sig själv och inte behöver vidare förklaring.
Lagom till det nya högskoleprovet ska utformas kommer de smygandes med sina texter som de skrivit frågor till. Frågor som har snarlika svarsalterntiv.
Som belöning får de på självaste provdagen en liten plats bakom kulisserna där de har översyn över de stackars satar som försöker ta sig igenom texten och besvara frågorna. Där sitter de och vrider sina händer, mumlandes och småfnissandes för sig själva. Det enda som möjligtvis kan avslöja att de är där är den omisskänneliga lukten av malkulor.

Och nu ska jag läsa klart texten med den klatschiga rubriken "Har musiken något att säga?".
Den säger mig massor, tyvärr inget av relevans till frågorna som följer texten dock.

Inga kommentarer: