tisdag, september 26, 2006

Förtydligande

Ok, det här med "dugga". Efter lite efterfrågan har jag kommit fram till följande: Det verkar vara ett nytt begrepp för de flesta som inte har gått på Mälardalens högskola förut. Vad som menas är, en mindre tenta.

Alltså, i fredags hade jag en tenta på kursen "Stil, form och gestaltning i text". Jag väntar fortfarande på resultatet. Jag har ingen lust att skriva om.

Capisce?

4 kommentarer:

Vild-hallon sa...

Okidoki... tack för beskedet... hade aldrig hört talas om det förut. Det är klart du klarat den... håller alla tummar jag har. :-)

Ataharis sa...

Jag har faktiskt skrivit en dugga på göteborgs universitet förut, och jag har för mig att de definierade det som ett mera praktiskt test i mitten av kursen, ett slags delprov. Vi fick in en bricka med olika mineraler, bergarter och jord/sand (mo, mjäla, ler och sånt) som vi skulle artbestämma.

Låter inte så likt din...

Anonym sa...

En dugga = liten tenta?
Hmm, ett begrepp jag aldrig känt till och då har jag skrivit x antal duggor hittils under mina universitetsår.
Skillnaden ligger väl ändå i att en dugga är en form av kunskapstest för att se hur man ligger till på kursen? En dugga ger ju inte kurspoäng till skillnad från en tenta. Den kan dock ge bonuspoäng och dylikt till den ordinarie tentan och sådant, fast det är väl en liten godtycklig uppfattning hur sådant fungerar från lärare till lärare.

Karin sa...

Ja det verkar finnas 1000 och 1 förklaringar. Vi hade våran dugga som kursavslut. Den väger in på vilket slutgiltigt betyg man får på kursen. Alla prov är ju tekniskt sett kunskapstest...