tisdag, februari 20, 2007

Tandläkarskräck

Det tog tre försök innan mellankillen äntligen lät tandläkaren borra i hans tand. Som jag har peppat honom mellan alla dessa tre försök. Varit förnuftig, rationell och saklig. Ibland måste man göra sånt som inte är särskilt behagligt eller roligt; ibland måste man bara stå ut; ibland måste man borra i en tand så att hålet inte blir större och man måste ta bort hela tanden helt. För hur skulle det se ut, om man är 12 år och inte har några tänder kvar?

Hur skulle det se ut om man var 30 år och inte hade några tänder kvar? För nu sitter jag här, illamåendes och blek. Idag är det min tur. Det här är en lagning som jag skjutit på sedan i höstas. Nu känns det inte så förnuftigt och rationellt längre. Nu är bara skräcken kvar. För det är klart att de kommer att säga (som ett eko av mig själv): "När man väntar så här länge, blir hålet bara större och större. Hade du lagat det i höstas hade det gått på ett par minuter, men nu får du sitta här heeeela dagen. MOAHAHAAAHAHAA!!!"

De ska borra i min tand. Med. En. Borr. Bzzzzzz! Och maken ville inte ens ta ledigt från jobbet för att hålla mig i handen!! Tack så jävla mycket liksom...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu vet jag inte vart du bor men laserlagning verkar vara något för dig! inge borrande. Ring och kolla på privattandläkare och dom som har specialiserat sig p tandvårdsrädsla.
Lycka till!!

Karin sa...

Åsa: Lite sent nu kanske, men det kan ju vara en idé i framtiden!
Jag tänker mig en tandläkare, med väsande andning, som börjar med att säga: Karin, I am your dentist!
(Tankegång: Laser. Lasersvärd. Star Wars.)

Studiomannen sa...

Men om det är Star Wars kan du säkert fixa dina tänder själv med KRAFTEN!

För övrigt räknar jag med att din bror även läser de här kommentarerna. Jag läste precis hans blogg igen och slås av att ni VERKLIGEN inte gillar snö.

Knäppgökar! :-D

Karin sa...

Peter: Japp! Star Wars 5,on a mission against karies!

Och nej, vi tycker verkligen inte om vinter och snö! Verkligen.