onsdag, mars 26, 2008

Är du snygg så är du lycklig

Jomen serru, att använda Botox är som att färga håret grönt eller som att köpa en ny tröja. Det piffar upp under en period. Ska vi säga det igen?

Att spruta in NERVGIFT i ansiktsmuskler är som att färga håret grönt eller köpa en ny tröja. Varför skulle någon ha en negativ åsikt om det?

För om ditt självförtroende går på sparlåga är det ju helt klart utseendet som ligger i grunden. Det är det enda det skulle kunna vara. Vi tycker inte om fula, rynkiga människor, så sprutar du bara in lite botox i pannan kan du sträcka på ryggen och lyfta hakan igen. Varför skulle någon tycka att det är snett? Är du bara slät, smal och snygg så är du ju automatiskt en omtyckt, kompetent och älskvärd person. Det vet ju alla. Om man sedan måste använda nervgifter, svälta sig och operera sig, så må det vara så. Vad gör man inte för att bli lycklig? För visst är man väl lycklig om man är snygg?

I en högstadieskola inte långt härifrån fick niondeklassare skriva ner ord de förknippade med orden "tjej" och "kille". Killarna skrev om "tjej" och tjejerna skrev om "kille". Håll hårt i hatten nu när ni får höra att de vanligaste orden som killarna förknippade med tjejer var bland annat "snygg" och "snäll". "Kille" förknippades vanligast med "muskler" och "modig". En kioskvältare, verkligen.

Nu ska jag gå och plåstra om min blodiga panna....

2 kommentarer:

Bagera sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bagera sa...

hahaha, vilka svar, jag brukade också svara så när jag var 5år.

Ne men vi är faktiskt uppfödda med att tycka så, allt börjar väldigt tidigt då killar inte ska gråta för att de är "stora" killar, medan tjejer gärna får visa känslor eftersom de är de "små" söta tjejer.

Killar ska leka med bilaoch actionhjältar medan tjejer leker med barbie och dockhus.

Detta medför då att killar vill efterlikna sina actionhjälptar med stora muskler och häftiga prylar medan tjejer vill se ut som den där perfekta barbien och sitta och pyssla med smått och gott.

Sjävklart är de inte hela kakan utan sen ökas ju det här på med reklam och allt annat, MEN....men, det är egentligen inte utseendet som är problemet utan självsäkerheten, mångga är så otrygga med sig själva att de måste gömma sig hårt inne i sitt skal och om det då inte finns ett fint yttre..va tror du händer då?! självklart vill de se finare ut eftersom de måste ha något att gömma sig i.

haha nu babblar jag bara, men de har mycket med psykologin att göra det här "problemet", det är inte speciellt svårlöst bara många människor som blundar åt sanningen.

Nu har ja sagt mitt =)