söndag, april 13, 2008

*Stöööön*

Agneta Uddenberg tycker att Filippa Reinfeldt kunde ha sett till att hennes man, statsministern, kunde ha varit lite snyggare klädd när han klev av planet i Kina. För trots att han är statsminister, kan man ju inte förvänta sig att han kan ha koll på sånt där själv. Han är ju man, han bryr sig inte om kläder som vi kvinnor gör. Nej sannerligen...

Sura pengar

TV-licensen måste vara Sveriges längsta och dyraste skämt. Medan vi knyter näven i fickan över det ständigt klättrande bensinpriset, betalar vi beskedligt ett par tusenlappar om året för att se på tre TV-kanaler och höra en handfull radiokanaler. Jag kan uppriktigt säga att jag svär långa ramsor varje gång jag betalar in den förhatliga TV-licensen. Jag kan ännu uppriktigare säga att jag inte skulle göra det om de inte hade "pejlat" in mig. Om de inte hade skickat en svettig, fet gubbe i träningsoverallbyxor till min dörr, som flåsande frågade om jag hade TV, och om jag inte hade varit så mesig och istället ljugit mig blå, så hade jag inte betalt TV-licens idag. Inte en chans.

Men, som om det inte vore nog att betala flera tusen om året för i princip ingenting, så har de bestämt sig för att gnida in det lite till. För ett par tusen om året kan jag få höra en fet gubbe, sittandes på en trampolin i ett badhus sjunga sitt tack till mig, regeringens lilla sucker. På radion får jag också tack för att jag gör det möjligt för dem att sända program utan reklam och politisk vinkling. Utan politisk vinkling? Någon som lyssnat på P3 sista tiden? Kan ju kännas lite lätt rödrodnande... Tack för att jag gör det möjligt? Som om jag hade ett j*vla val.

Det vore intressant att göra en omröstning i Sverige, för att se exakt hur gladeligen folk betalar tusenlappar om året för att få se på reklamfri TV? Skulle tro att TV-licensen skulle avskaffas snabbare än regeringen kan säga SVT. Annars kan de ju börja betala mig och alla andra som bloggar helt utan inslag av reklam. Sen om de läser bloggarna eller inte är ju helt irrelevant, de betalar för att de kan läsa om de vill. Helt utan inslag av reklam. Tack och bock.