fredag, november 16, 2007

Hobbies du inte visste fanns

Nu är det korvstoppning på hög nivå. Femhundra sidor teknisk, vetenskaplig litteratur på engelska, samt kompendier som väller in från alla håll och kanter, ska studeras in, förstås och tentas av om två veckor. Hur, hur, hur är det möjligt frågar jag mig.

Det är vid såna här tillfällen i livet som jag upptäcker nya hobbies. Nya intressen utvecklas, intressen jag inte visste att jag hade. Balansera pennor på pekfingret till exempel, är ett underskattat nöje. Mitt rekord är fem sekunder.

Sortera skrivbordet känns högaktuellt. Men det är väl inget intresse, tänker ni kanske då? Men det kan det utvecklas till. Exakt hur organiserat kan man ha det? Var går gränsen? När man är färdig med det rent fysiska skrivbordet, kan man fortsätta med det virtuella skrivbordet.

Bläckpennor kan användas till mycket. Är det ingen som tänkt på att använda dem till musik? Klickandet tycker jag kunde vara ett ganska schysst beat? Att slå mot allehanda saker på skrivbordet skulle också funka. Jag hävdar att jag kan klicka ledmotivet till Jönssonligan.

På framsidan på ett kompendie om piktogram hittade vi(jag och min grupp) en lustig figur. En gubbe som verkar springa, som har horn på huvudet. Jag hade ett förslag till tolkning av den, som jag kände mig både nöjd med och road av. Däremot tyckte jag mig höra ett plågat stön gå genom gruppen?



Min tolkning: Jag är ren

måndag, november 05, 2007

Vad kom först? Sam eller hatten?

Lite som man ibland funderar över vad skottarna har under kilten, funderar jag på vad Idol-Sam har under hatten? Sover han med den på också och har han i sånt fall en speciell nattmössa?

Jag vet att det finns mer betydelsefulla saker att fundera över, men jag kan inte hjälpa det. Varför ser man aldrig Sam utan huvudbonad? Har han en begynnande flint som han inte vill visa? Eller kanske sitter det en mini-mini-Sam i en liten, liten cockpit där under och styr med de minsta små spakarna du kan tänka dig? Det skulle förklara den frånvarande blicken....

Ovetskapen gör mig galen! Vad har du under hatten, Sam?!