måndag, mars 19, 2007

Tidsfördriv

Det här är mitt 341:a inlägg! Det ni! Dagen till ära ska jag göra Robin till viljes och göra hans utfrågningslista. Ja, jag vet. Jag är alldeles för snäll! What can I say...

Vilken årstid tycker du bäst om? Alla utom, och jag är väldigt bestämd på denna punkt, vintern. Vinter kan få finnas överallt utom där jag befinner mig. Väck, väck, väck med eländet!

Skulle du kunna tänka dig att vara med i en dokusåpa? Nejmen, nej! Den här personligheten är inte till salu ska jag säga. Den får man helt gratis. Som spam ungefär. Live.

Brukar du sjunga i duschen? Jag sjunger nog på de flesta ställen utom i duschen. Mest i bilen tror jag.

Vilken sport tycker du är roligast att se på TV? Hade vi inte behandlat dokusåpaämnet redan? Nej men allvarligt, vi tycker inte om sport. Vi är sportallergiker (jag och mitt alterego alltså).

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Jag tror att det finns någon som är menad för någon annan. Så är det bara. Jag har hittat min.

Vad är viktigast för dig? Syre.

Laddar du hem musik och film från nätet? Ehh... va? Är det här en frågelista från regeringen? Smart... Neeheej du! Sånt där piratande håller jag verkligen inte på med! Usch fy!

Vad är det bästa med julafton? Maten står ju högt i kurs. Men stora killens tomte-agerande förra året slog nog högst faktiskt. Oslagbart. Det var bäst förra julaftonen iaf. När jag var yngre var det nog klapparna ändå (fast de hamnar nog fortfarande bland topp-tre)

Tänker du mycket på ditt utseende? Tänker och tänker, så mycket filsoferande blir det väl inte. Det finns ju där vare sig man vill eller inte!

Vad får dig att slappna av? Trevligt sällskap!

Är du skyldig någon pengar? Japp! Linda ska få sina 60 kronor bumselibums när jag träffar henne nästa gång!

Är du mörkrädd? Jamen tänk om jag är det då? Fast det har blivit bättre med åren.

Vilken färg är snyggast? Meh! Spela roll då...

Tycker du matte är svårt? På vilken nivå snackar vi nu? Vid C tycker jag att det börjar bli knepigt (läs: helt j*vla oförståeligt! Bokstäver är till för att skriva text med!)

Tycker du att det är viktigt att ha märkeskläder? Jag tycker det är viktigt att ha kläder.

Har du piercingar? Två stycken! En i varje öra. Helt craaazyy

Bråkar du med dina syskon ofta? Nej aldrig faktiskt. Men det fanns en tid... Mammas stickpinnar blev aldrig vad de en gång varit.

Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Det går inte att nämna bara en... you know who you are!

Läser du ofta böcker? Japp!

Vill du gifta dig? Redan avklarat. Klart rekommenderat!

Vill du ha barn? Jag är nöjd med de tre jag redan har, så några fler blir det nog inte tal om.

Vilka tv-program som går nu har du fastnat för? Lost, Heroes, House, Medium, ER. Vaddå? Ett program per dag måndag till torsdag...

Vilka djur är du mest rädd för? Den här frågan förutsätter ju att man är rädd för en massa djur! Jag är super-skraj för ormar, och det är en hälsosam fobi ska jag tala om! En urinstinkt! Jag är dessutom måttligt äcklad av spindlar. Men de riktigt stora kan hålla sig borta från mig. Urinstinkt igen.

Vilken kändis är hetast? Jag har aldrig varit särskilt het på kändisar...

Vilket mobil märke föredrar du? Igen... Meh! Spela roll!

Biter du på naglarna? Nej, hurså?

3 saker jag gillar med mitt utseende:

  • Att
  • det
  • finns

3 saker jag gillar med min personlighet

  • Min humor (jag skrattar iaf)
  • Min personkännedom
  • Min anpassningsförmåga

3 saker jag lyckats med och är stolt över

  • Mina barn är jag i alla fall stolt över, det visar sig så småningom om jag lyckats?
  • Börjat plugga
  • Tapetserat ett rum

1 person jag kan ringa mitt i natten (varför en helt plötsligt?)

  • Skulle väl vara min man, men oftast håller han sig hemma på nätterna så...

3 person som sagt "jag älskar dig" till mig

  • Min man (varje dag)
  • Mina barn (hoppsan nu blir det visst sex personer alltsomallt. Lite får man väl skryta också?)
  • Min mamma

3 saker jag uppskattar hos en medmänniska

  • Humor
  • Empati
  • Humor

1 vän jag vill träffa snart (nu var det en igen! Varför? Kan vi inte hålla oss till mönstret?)

  • Linda (så att jag kan betala henne de 60 kronorna och inte behöver oroa mig för att jag ska glömma det!)

3 kändisar jag uppskattar

  • Men allvarligt,
  • vem av dem
  • har hittat lösningen till svält, krig och all världens grymheter?

3 saker jag ska unna mig imorgon

  • Sola
  • Gå på bio
  • Trevligt sällskap

3 personer jag utmanar att göra listan

  • Den
  • som
  • vill
Ja där har ni det! Nu kan ni sluta ligga vakna på nätterna!

måndag, mars 12, 2007

1994 var året

Imorgon ska jag åka slalom för första gången på 13 år. Så om en rosig, liten bebis föddes samtidigt som jag gjorde pistarna osäkra sist, så har denne hunnit bli en finnig tonåring när jag nu hejdlöst ska kasta mig uti backarna, med livet som insats, igen.

Detta väljer jag att göra inför min son och hela hans klass, inklusive lärare och andra föräldrar. Jag överlägger fortfarande om jag ska ha på mig samma skidställ som då, för 13 år sedan? Det är rött, lila och gult. Egentligen skulle det ha skänkts till någon klädinsamling för länge sedan, men det har inte blivit av. Å andra sidan är jag tämligen fäst vid min son, så jag kanske väljer att använda det mer nyinköpta skidstället.

Karin, the miljardär

Maria, om du läser det här: Jag ska bara blogga lite först, sen ska jag börja med uppgiften! Säkert!

Lotten skriver om vad hon (inte) skulle ta sig till om hon fick flera miljarder pengar. Det inspirerar mig. Dagdrömmande är alltid inspirerande och högt prioriterat, vilket också är skälet till varför jag nu bloggar istället för att jobba med denna veckan inlämningsuppgift. I en rättvis värld borde blogginlägg räknas också...

Jag har genom åren haft ganska ingående teorier om vad jag skulle göra med ohyggligt mycket pengar, om de skulle råka landa på mitt konto. Personlig kock, tränare, stylist och barnflicka har ofta varit inkluderade. I en fantasivärld är det en jättebra idé. I en mer realistisk värld (där miljardtals kronor hör hemma, yeah right) har jag kommit till insikt med att det kanske inte skulle funka som jag tänker mig.

Den personliga tränare som hurtigt kommer inskuttandes i mitt sovrum, där jag fortfarande ligger med ansiktet planterat i kudden, samtidigt som den personliga kockens nyttiga, goda frukost möglar på sin bricka bredvid min säng, den personliga tränaren skulle få sparken fortare än han/hon kunde säga situps. Den personliga stylist som hävdade att mina jeans kanske blivit en smula lite för små för att jag ignorerat den personliga kockens hälsosamma mat till förmån för glassiga luncher med goda vänner, och som inte noterat i sin kalender att det är pms-vecka, den personliga stylisten får också foten. And so on...

Om sanningen ska fram vet jag inte vad jag skulle göra med så mycket pengar. Fast missförstå mig inte, jag skulle inte vara den som var den som tackade nej! Oh nei, nei! Faktum är att jag skulle nöja mig med några ynka hundratusen, om det var på det viset.

Det är som jag alltid sagt: Jag kräver inte mycket.

lördag, mars 10, 2007

Outmaning

Ok, nu har jag blivit fångad från två håll och sitter i ett järngrepp! Det är nog bäst att jag sätter fart med det här nu!

Regler: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blivit ”tagna” ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg samt ange reglerna för spelet. Sen väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista på deras namn. Efter det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de blivit ”tagna” och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Ett axplock ur på hur många sätt jag är underlig:

1) Jag är produkten av två människor som är varandras motsatser, vilket gör mig till en walking, talking motsats hela jag! En slarvig pedant, en pessimistisk optimist, en realistisk dagdrömmare.

2) Jag städar när jag blir arg. Under pms-veckan får dessvärre nästan aldrig besök. Typiskt.

3) Jag jobbar bäst och mest kreativt under stress. Och nu snackar vi riktig påtaglig stress. Do-or-die-stress. Och nu slog det mig varför jag alltid skjuter på saker till sista sekund!

4) Jag är barnsligt förtjust i tv/dator-spel.

5) Jag pratar med djur. Mycket och ofta.

6) Jag pratar svengelska på ett så övertygande sätt att jag fått folk att tro att "bestick" heter "biuwsticks" på engelska.

Nu ska jag skicka det här vidare, men faktum är att de flesta bloggare jag känner redan har fått den här utmaningen. Så det tänker jag helt rebelliskt strunta i! HA!

onsdag, mars 07, 2007

Mendez och mellanmjök

Mina förväntningar låg i taknivå när jag åkte till dagens föreläsning. Julia Henshaw skulle gästföreläsa på våran kurs i ämnet "creative writing". Vi hade inte fått veta så mycket mer än att här skulle pennor glöda! Problemet med mig, när jag får otillräcklig information, är att jag hittar på resten själv. Creative writing och nåt om att man typ bara skulle skriva flödande text, utan att så mycket som lyfta pennan från papperet, transformerades till jordens aha-upplevelse i mitt huvud. Jag såg framför mig hur mina ögon blev som Isaac Mendez´när han målar framtiden i serien Heroes. Hur detta skulle gå till hade jag ingen aning om, men det skulle bli coolt det var jag helt säker på. Jätteballt.

Aha-upplevelsen uteblev. Jag tror att Julia helt hade missat att vi går Textdesign och är därmed, de flesta av oss iaf, relativt vana att skriva. Att skriva om en vindruva i tio minuter ger, i varje fall inte mig, någon aha-upplevelse. Det var skoj, men inte magiskt. Inga Harry Potter-vibbar. Mina ögon blev inte lysande vita (vad jag vet), men jag blev ganska trött i handen. Synd att jag inte hade laptopen med mig. Fast det hade nog räknats som fusk. Det blev liksom mellanmjölk av alltihop.

Sen fick vi läsa upp våra alster, något ingen riktigt räknat med. Vet ni hur porrigt det kan låta när man beskriver ätandet av en vindruva? Det var fullt med "jag tar den i munnen" och "saften skvätter" och "den känns len och hård". Men ingen annan fnissade så jag fick tänka på all världens olycka istället...
















måndag, mars 05, 2007

Säg: Aaahhh

Nej, jag dog inte i tandläkarstolen. Jag svimmade inte ens. Faktum är att min tandläkare och tandsköterska, såg terrorn i mitt ansikte så fort jag satte mig i stolen och gav mig en elefant-dos med bedövningsmedel. Jag kände ingenting. Halva ansiktet var bedövat fram till kvällen och det var det värt. Tandläkare är inte sadister. Inte min i alla fall. Det är bara strax innan jag ska dit som hon blir till ett monster i mitt huvud. Fast lite sur är jag ändå. Jag satt helt still, gnällde inte ens en liten gång och gapade stort hela tiden, men fick jag något klistermärke? En tatuering? Ett luktsudd? Nix, ingenting. Jag fick ge bort en femhundring istället. Men med tanke på bedövningsmedeldosen kom jag nog billigt undan...