torsdag, november 30, 2006

The final countdown

Om nio timmar och tjugo minuter bör jag sitta i en sal med en grammatiktenta framför mig. Oh, the excitement of it all...

I ett frustrerat ögonblick lovade jag att sjunga julsånger för hela skolan om jag sätter den här tentan. Risken för att jag faktiskt måste infria löftet är inte så stor, men så vet man ju aldrig. Har jag tur, eller otur, lite beroende på hur man ser på det, blir det en föreställning som sent ska glömmas. O heeeelgaaaa naaaaaatt....

tisdag, november 28, 2006

Livboj? Någon?

Jag vadar runt i grammatikträsket och stövlarna är upp till kanten fyllda med slemmigt vatten som stått still sedan tidernas begynnelse. Behöver jag säga att det stinker? Grammatikträsket mina vänner, akta er för det! Innan ni vet ordet av säger ni meningar som: "Nej men vad sa jag nu? Finitet kommer ju naturligtvis efter adverbialet." Så skrattar man hjärtligt och rundar av med ett litet grisljud. Plötsligt undrar du över hur många bisatser du hade i förra meningen och om hur ett ordbildningsträd skulle se ut på ordet "ordbildningsträd".

Att ta piller ska man undvika, men fastna inte i grammatikträsket... (<-- såg ni att jag inledde med bisats??)

Hjäälp... jag drunknar... *blubb, blubb*

lördag, november 25, 2006

Det är lite tungt nu...

Mitt självförtroende ligger i en låda för kvarglömda saker någonstans i världen. Tills jag hittar det tänker den lilla ego-djävulen sitta på min axel och viska elaka saker i mitt öra. Om någon skulle råka hitta det, klipp det i två delar och skicka det till adressen du ser på baksidan. Hittelön utlovas.

Jag återkommer.

måndag, november 13, 2006

Om att läsa folks tankar

Jag älskar kommentar-funktionen i bloggar. Det betyder inte att jag kommenterar alltid, jämt och på en gång. Ibland återkommer jag, ibland kommenterar jag inte alls. Men ofta tycker jag att det är roligt att kunna skriva en kort respons på det jag läst, även om det bara är ett "HA HA HA". Jag tycker att det är roligt att läsa kommentarer också. I vissa bloggar tar det längre tid att läsa kommetarerna än vad det gjorde att läsa inläggen, men det är i regel de bloggar som drar ner 48 kommentarer på ett inlägg som löd "Idag köpte jag mjölk". De som kommenterar har alltså en annan anledning till att de vill kommentera, än inlägget i sig. Vilket också blir intressant i sig. Vissa kommentarer ger regelrätta psyko-vibbar, men alla kändisar har sina stalkers så varför inte blogg-kändisarna?
Däremot blir jag lika förvånad varje gång någon refererar till något jag skrivit här, när man pratar. På något vis är bloggen separat. Säg att jag pratar i telefonen och är mitt uppe i att berätta om något som hänt och så säger den jag pratar med:
- Ja, jag läste om det i din blogg!
- Ehhh... va? Ja, jo, just det...
Även om jag vet att den jag pratar med också läser min blogg blir jag lika förvånad. Inte generat förvånad, inte upprört förvånad och inte förnekande förvånad heller. Bara förvånad.

Så nu har jag gett er som träffar mig lite då och då det perfekta verktyget till att få tyst på mig. Det kanske inte var så smart, men...

fredag, november 10, 2006

Lost

Det är så mycket man inte vet. Tydligen ska det vara ett tecken på intelligens att veta att man inte vet så mycket. Jag är ruggigt intelligent, enligt den filosofin.

Ta bara kursen vi började förra veckan: Svensk språkbeskrivning. Jag är sannerligen über-intelligent för jag erkänner att jag är lost. Grammatik. Det behöver man tydligen. Det är bra att kunna plocka ut satsdelar. Det är viktigt att veta vad en adverbialfras är och det är direkt livsnödvändigt att förstå sig på det här med pluskvamperfekt. Pluskvamperfekt förresten, betyder "mer än fullbordat". Ungefär som när maten bränns vid. Då är den pluskvamperfekt.

- Hur vill du ha din köttbit?
- Kan jag få den pluskvamperfekt?

Första föreläsningen säger läraren: Ni behöver inte kunna grammatik för att skriva bra. Man kan skriva helt suveränt utan att veta vad ett verb är ens. Men det är bra att förstå VARFÖR det blir som det blir.

Det är säkert så. Om inte annat får man säkert chans att briljera i TP någon gång. Men jag måste erkänna att jag känner mig lite nöjd. Lite nöjd med att bara veta att det heter "huset är rött" och inte "huset är röd", utan att veta varför.

Betyder det då att jag är über-intelligent? För att jag vet att jag inte vet? Det är vad jag kommer att hävda mig med i alla fall.

torsdag, november 09, 2006

Duktig!

Det finns de som tänker först och (eventuellt) talar sedan. Så finns det de som tänker och talar samtidigt. Jag faller in under den senare kategorin relativt ofta.

Idag, efter en liten bensträckare vid föreläsningens slut, la läraren märke till att ungefär halva gruppen hade gått för dagen. När han kommenterade detta hör jag mig själv säga: Då får du ta upp något riktigt intressant nu!

Det jag hade i tanke var en annan föreläsare som varnade oss för att gå tidigt, för det var i de sista minutrarna som den bästa informationen kom. Jag tror att dagens föreläsare mer tänkte: Och det jag har sagt hittills har varit...? I vilket fall fick jag en blick som gjorde att jag fick nypa mig i armen för att se om jag var kvar eller om jag eliminerats.Skönt att se att takterna sitter i; jag kan fortfarande göra bort mig på en nivå som de flesta bara kan (mar)drömma om!

fredag, november 03, 2006

Katten på råttan

Datorn var mycket riktigt sjuk och ska nu läggas in. Det blir operation. Sålänge knappar jag på en lånad dator.

Billiga snöslungor finns det inte här och inga dyra heller. Jag vet inte varför ni hamnar här när ni söker på just det, men ryck upp er lite och köp en skyffel! Det finns på närmsta mack. Capisce?

Försökte just boka en tid för besiktning för bilen. Det gick väl sådär. På internetsidan fick jag meddelandet att de hade tekniska fel och att jag skulle ringa kundservice istället. På kundservice fick jag meddelandet att de hade tekniska fel och att jag skulle försöka på internet senare i eftermiddag. Hunden på katten, katten på råttan och råttan på repet. Undrar om Herr Konstapeln ser det som en godtagbar ursäkt när man kör med en bil som har körförbud? Neej ser du, jag SKULLE besikta bilen men de hade tekniska fel på bokningssidan så att ehh... vi kan väl bara dra ett streck över det här, va´?*blink, blink*
Lappen man får är, tro det eller ej, inte en skriftlig ursäkt för att de slösat bort din tid...

onsdag, november 01, 2006

Stängt pga sjukdom

Oj shit jävlar, min dator har blittit sjuk och startar om sig själv var femte minut så det här som skulle ha blivit ett seriöst (nåja) inlägg blir nu värsta typen av fulblogg för inte bara startar den om sig själv, datorn, den luktar skumt också, elektriskt liksom så det är nog helt bäst att rappa på nu och bli klar så att lilla maskinen kan få vila så vi hörs väl senare då?